Remco van Eijden weer de sterkste bij Saen Trophy

op January 19th, 2010, onder Interview, Toernooien

Verschenen in het Noordhollands Dagblad

Remco van Eijden weer de sterkste bij Saen Trophy

Gewoon een klasbak

Door Rasit Elibol

Zaandam – Het winterse weer en de gladde wegen hielden de mensen niet tegen om naar de finaledag te komen van alweer de achtste Saen Trophy. Cafe de Schot zat, net als de hele week al, afgeladen vol voor het belangrijkste darttoernooi van de Zaanstreek.

Het grote dartvirus;, dat zo een tien jaar geleden vanuit Engeland overwaaide, houdt nog steeds aardig huis in de Zaanstreek. Veel van aanwezige dartliefhebbers zijn sinds die tijd besmet met het virus. De dartbond Zaanstreek-Purmerend telt 1500 leden. Halve finalist Bas van Elk (35) uit Purmerend heeft het sinds het begin van dit millennium ook goed te pakken. Hij is zelfs zo fanatiek dat hij tijdens de halve eindstrijd stond te janken; op het podium. ,,Ik was emotioneel. We gooiden allebei dertig gemiddeld, dat zijn gewoon televisiegemiddeldes. Maar ik miste een paar dubbels, die hij wel raakte.; ‘Hij’ was de grote favoriet Remco van Eijden. ,,Remco is gewoon een klasbak.
Ondanks zijn verlies vindt Van Elk de Saen Trophy echt fantastisch. ,,Vooral het opkomen is echt kicken. Beneden staat de andere finalist, en tweevoudig winnaar van het belangrijkste darttoernooi van de Zaanstreek, Patrick Loos (21) zich ontspannen warm te gooien. ,,Je leeft toch eigenlijk het hele jaar naar dit toernooi toe. De Zaandammer is de underdog voor de finale. ,,Ik hoop dat Remco begint, want ik moet in het begin er altijd inkomen. En als Remco begint kan ik niet meteen gebroken worden. Toch hoopt Loos volgend jaar op een andere podium zijn pijlen te gooien, het WK. ,,Ik zat er twee keer dicht tegenaan, maar daarna stopte mijn sponsor en dan is het erg moeilijk. Toch gooit hij elke dag wel een pijltje.
Zijn tegenstander, Remco van Eijden, is de grote favoriet en kan voor de vijfde keer de Saen trophy winnen. Ook hij vindt dit het leukste toernooi van het jaar. ,,Iedereen kijkt toch het hele jaar uit naar dit toernooi en iedereen wil hier gooien. Als hij heel eerlijk is, denkt hij dat hij zal winnen van Loos. ,,Ik stond een keer 4-1 achter tegen hem in sets, en won uiteindelijk met 4-5. Dat zit bij hem ook ergens in zijn achterhoofd.’’ Organisator en grote man achter de Saen Trophy is Dave Schot, die ook als fysiotherapeut een bekende is in de sportwereld. Zijn voorspelling voor de finale? ,,Remco is inprincipe beter, maar als er iemand is die van hem kan winnen is het Patrick.’’

De finale is uiteindelijk minder spannend dan verwacht en gehoopt. Van Eijden veegt de jongere Loos met 6-1 in sets van het dartpodium. ,,De eerste drie sets kon ik gewoon niks missen. Als Patrick goed gooide, ging ik er overheen’’, aldus een blije Van Eijden. ,,Toch zou ik deze prijs zo inruilen om volgend jaar weer op Lakside te staan.’’ Schot is blij dat het toernooi erop zit. ,,Ik heb vannacht vier uur geslapen en zo gaat het al de hele week. Dus nu even rust, want eind januari beginnen de kwalificaties voor volgend jaar alweer.’’

tags: , , ,

Dit is gepost op Tuesday, January 19th, 2010 op 19:48 onder Interview, Toernooien. Je kan reacties op deze post volgen via een RSS 2.0 feed. Reacties plaatsen en pingen is niet mogelijk.

Reacties zijn uitgeschakeld.