Biografie

Remco is geboren in Amsterdam en wel op 12 september 1977 en sinds begin 2005 wonend in Zaandam, door woont Remco samen met zijn vriendin Susan Buis. Remco dart al vanaf 1993 waar hij begonnen is in de jeugd, Remco behaalde toen enige successen. In 2004 is Remco voor het eerst internationaal door gebroken, Remco won het kwalificatie toernooi voor de Doeland Masters 2004. Na de Doeland Masters is Remco begonnen met het aflopen van het internationale circuit (BDO), zijn eerste succes was tijdens het Open Engeland 2005 waar Remco 2e werd. In september 2007 maakte Remco zijn debuut op het podium van de Word Darts Trophy, Remco plaatste zich via de World Darts Federation Ranking (WDF) waar hij op dat moment op plek 5 stond. In het zelfde jaar haalde Remco de kwartfinale van de Hotel Zuiderduin Masters. In januari 2008 kwam Remco’s droom eindelijk uit, hij maakte zijn debuut op het legendarische podium van De Lakeside 2008.

Tijdens deze Lakeside, waar hij van landgenoot Mario Robbe wist te winnen in de eerste ronde, verloor Remco in de 2e ronde van Scott Waites. Het smaakte naar meer. Tijdens het ranking seizoen 2009 kon Remco niet imponeren, er was helaas geen rechtstreekse plaatsing voor de Lakeside. Rond het start van de Zuiderduin Masters 2009 kreeg Remco een Wildcard voor dit evenement. Remco ging ter voorbereiding aan dit toernooi veel toernooien gooien in Nederland, waaronder 2 players championships van de PDC. Hier deed Remco het zo goed dat hij met een been op het andere legendarisch podium stond namelijk de PDC World Darts Championship. Nu stond Remco voor de keus, of Zuiderduin Masters of het World Darts Championship. Remco koos voor het laatste en zo stond Remco dus in 1 jaar op 2 verschilleden WK’s.

Tijdens het PDC World Championship of Darts heeft Remco een partij gegooid die (de dartliefhebbers)  niet snel zullen vergeten. Remco moest aantreden tegen een vrouwelijke tegenstandster Anastasia Dobromyslova, BDO Wereldkampioene 2008. Deze wist Remco gelukkig winnend af te sluiten
met 5-3. In de 2e ronde was, vriend, Tony Eccles de tegenslander. Remco heeft vele partijen tegen Eccles gegooid, waaronder 3 finales. Helaas verloor Remco deze partij met 2-3, waar Remco goed terug kwam van een 0-2 achterstand.

In 2009 zal Remco niet veel internationale toernooien spelen.

Later meer……….