Open Schotland 2010

op February 22nd, 2010, onder BDO Toernooien

In het weekend van 19 en 22 februari deed Remco mee aan zijn 2e BDO toernooi van het jaar, de Open Schotland. Samen met Bas van Elk reisde Remco af naar Glasgow.
Doordat het toernooi jaarlijks veel deelnemers trekt was er voor gekozen om de singels over 2 dagen te gooien. Remco moest vrijdag voor zijn singel aantreden. De eerste 2 rondes werden vrij simpel gewonnen. In de 3e ronde had Remco een leuke tegenstander echter won Remco deze partij met 4-2, met 2x een 157 finish. Om de zondag te halen moest Remco nog een partij winnen, dit deed Remco met 4-1. Voor het eerst behaalde Remco de zondag van de Open Schotland. Bas van Elk, reisgenoot, wist ook de zondag te halen. Zaterdag was dus een vrije dag.

Zondag werd er begonnen met de koppels, in een voorronde partij moesten Remco en Bas aantreden tegen een Zweedse koppel, deze partij werd overtuigend gewonnen met 3-0. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi moesten ze het opnemen tegen Martin Adams en Ross Montgomery. Na wat dubbels te missen kwamen ze met 2-0 achter, toch wisten Remco en Bas de partij om te keren en de wedstrijd te winnen met 3-2.
Na deze 2 partijen was het weer tijd voor de singel, Bas verloor helaas zijn partij bij de laatste 64. Remco wist zijn partij wel te winnen en ging door naar de laatste 32. Remco won ook zijn partij bij de laatste 32 en wist zich te plaatsen voor de laatste 16. Bij de laatste 16 stond Robbie Green te wachten, Remco won deze partij met overmacht namelijk 4-0. Bij de laatste 8 was Gary Robson de tegenstander, Gary begon heel sterk en kwam 1-0 voor, Gary miste 6 pijlen om 2-0 voor te komen en Remco wist naast Gary te komen, 1-1. Remco denderde keihard door naar een 4-1 overwinning.

Daarna was het weer tijd voor de koppels. Aangekomen bij de laatste 32 moesten Remco en Bas het opnemen tegen Andy Boulton en Andy Murray, in een spannende partij wisten ze deze te winnen met 3-2. In de volgende ronde stond Gary Robson en Craig Baxter te wachten, in een wat midere partij van Remco en Bas werd er helaas verloren met 3-1.

In de halve finale singel moest Remco het opnemen tegen Stuart Kellert, helaas was Stuart te sterk voor Remco, Remco verloor de partij met 5-2. Staurt wist ook het toernooi te winnen. Toch een zeer goede resultaat van Remco, de eerste punten zijn binnen.

tags: ,

Dit is gepost op Monday, February 22nd, 2010 op 19:48 onder BDO Toernooien. Je kan reacties op deze post volgen via een RSS 2.0 feed. Reacties plaatsen en pingen is niet mogelijk.

Reacties zijn uitgeschakeld.