Open Finland 2010

op March 1st, 2010, onder BDO Toernooien

In het weekend van 26 februari tm 28 februari stond de Open Finland weer op de agenda.
Dit keer een nieuwe locatie net buiten Helsinki. Remco reisde dit keer af samen met zijn vriendin, Susan Buis, die voor de verandering ook eens mee ging.
Ze besloten om samen mee te doen aan het Heren koppel toernooi, gelukkig deden ze niet moeilijk, alleen keken ze wel raar toen ze het vroegen. Ze wisten een paar leuke partijen te winnen en verloren helaas bij de laatste 16. Het blijft ons toch nog steeds verbazen dat mannen niet tegen hun verlies kunnen als ze van een vrouw verliezen.

De volgende dag begonnen de singel toernooien, eerst de dubbel in/dubbel uit 301 toernooi. Remco verloor daar bij de laatste 16 van Ron Meulenkamp die heel sterk stond te gooien.
Uurtje later begon het hoofdtoernooi, Remco won zijn eerste partij vrij eenvoudig. De tweede partij moest Remco aan de bak, hij moest tegen iemand die lid was van het Finse Nationale team. Remco won in een zware partij met 4-2. Aangekomen bij de laatste 32 moest Remco het opnemen tegen de Engels man Clive Barden, Remco kwam met erg goed spel voor met 3-1, helaas miste Remco vele kansen om de wedstrijd met 4-1 en 4-2 te winnen zodat Clive op 3-3 kwam. Met een 15 darter wist Remco alsnog de wedstrijd te beslissen en zich te plaatsen voor de laatste 16.

Bij de laatste 16 wachte de Zweed Dennis Nilsson, weer kwam Remco sterk uit de startblokken en kwam 3-0 voor, en weer vergat Remco de wedstrijd eenvoudig te winnen en Dennis wist op 3-3 te komen, Remco won uiteindelijk de wedstrijd met 4-3 al ging het met vallen en opstaan. Bij de laatste 8 was Johnny Nijs de tegenstander, het was duidelijk dat Remco op was van de 3 parijen daarvoor, Johnny speelde goed en won de wedstrijd vrij eenvoudig met 4-1. Johnny werd overigens 2e. Met dit resultaat haalde Remco wel weer 10 punten voor de BDO Ranking, het gaat weer de goede kant op.

Op de zondag stond er weer een singel toernooi gepland. Na zijn eerste partij eenvoudig van een jeugdspeler gewonnen te hebben stond de zelfde persoon van het Finse nationale team te wachten, dit keer had Remco minder moeite met hem en won met 3-1. Ronde verder was de zelfde Zweed Dennis Nilsson de tegenstander van Remco, helaas vergat Remco wat dubbels te gooien en verloor deze partij met 3-1.

Het was een gezellig weekend met heel veel kou en weer punten.

tags: , , ,

Dit is gepost op Monday, March 1st, 2010 op 12:38 onder BDO Toernooien. Je kan reacties op deze post volgen via een RSS 2.0 feed. Reacties plaatsen en pingen is niet mogelijk.

Reacties zijn uitgeschakeld.